It`s Showtime!

24.01.2017 18:23

Pohjoisen Rotukissayhdistyksen juhlashow talvisessa Kemissä innosti ilmoittamaan kissat näyttelyyn. Niin omistaja kuin kissatkin olivat ensikertalaisia näyttelyssä, joten osallistuminen otettiin ennen kaikkea oppimisen kannalta.

Kissojen valmistelu näyttelyyn tarkoitti pitkiksi venähtäneiden kynsien kärkien lyhentämistä. Tosin tuomarilta kuulin että karvoja olisi voinut leikata korvien reunoista, jotta korvat näyttäisivät pienemmiltä ja pyöreämmiltä. Mielessäni jo visioin saksien heilumista ohuen korvalehden reunamilla, vastahakoisen kissan pyristellessä vastaan...

Vanamo sattui olemaan kiimassa näyttelyn aikaan, ja se kyllä näkyi ja kuului myös tuomarin pöydällä. Sinänsä Vanamon ulkomuoto sai kiitosta tuomareilta. Kisumisua taas luonnehdittiin vielä teinin oloiseksi, joten kypsymistä ruumiinrakenteessa toivotaan. Kaiken kaikkiaan molemmat saivat paljon positiivista arviointia, ja sertit molemmilta päiviltä. Olihan se komeaa olla sitten iltapäivät yleisön ihasteltavana ruusukkeet häkkiä koristaen!

Vaikka kissat selvästi arkailivat näyttelyitilanteessa, omassa häkissään ne nukuskelivat rauhallisesti, tulivat rapsutettavaksi ja mutustelivat ruokaansa. Erityisesti Vanamo viihtyi näytillä häkkinsä etualalla, keräten ylellisessä hopeisessa turkissaan ihailevia katseita ja huokauksia yleisöltä. Kisumisua pysähtyivät puhuttelemaan erityisesti ne, joilla oli kotona "ihan samannäköinen" kissa kuin Kisumisu. Saimme kuulla monia tarinoita ihanista kotikissoista ja niiden omistajilleen tuomasta ilosta.

Näyttelyn parasta antia oli juuri tämä puhuminen kissoista kiinnostuneen yleisön kanssa. Jaetut kokemukset kissoista ja yhteinen innostus virittivät monia hyviä keskusteluja. Missään muualla ei voi tavata semmoista
määrää kissaihmisiä yhdellä kertaa. Sain vinkkejä tuleviin näyttelyihin ja kissojen kasvatukseen, ja löytyipä kokemusasiantuntijaa jopa kissan ulkoiluaitauksen rakentamiseen! Ja näkihän siellä myös monenlaisia kauniita
kissoja, vaikkakaan en kovin paljon malttanut näyttelyhallissa kierrellä. Sekin tuli nyt varmistettua, että kissamme ovat tuomareiden silmissä rotumääritelmän hyvin täyttäviä ja kasvatukseen sopivia.  

Kun palasimme kotiin, seisoi joulukuusi vielä olohuoneessa vuosikasvujaan kasvatellen, ja katolta tippuvat lumet ovat jäätyneet tönkyröiksi terassin eteen, mutta kissaneitosemme ovat nyt suorittaneet debyyttinsa kissaseurapiireissä. Sitten vain kavaljeereja odottelemaan.