Cat People

31.08.2018 00:00

Harkitse kissaharrastuksen aloittamista jos kaipaat elämääsi uusia ihmissuhteita. Silloin ei välttämättä tarvitse edes lähteä kotoa tavatakseen ihmisiä, koska ihmisethän tapaavat tulla kissan luo. Uuden pennun tultua taloon voi aloittaa pitämällä kissanristiäiset, tai vaikka useammatkin, sillä ne ovat rentoudessaan ihan juhlista parhaita!

Kun ihmisiä tavatessa keskustelu eksyy kissoihin, paljastuu kissaihmisten alakulttuuri. Kaapista voi tulla ulos niin lähinaapurisi kuin työkaverisi,  autosi katsastaja kuin lapsesi opettaja. Kuullessaan jonkun jakavan saman kiinnostuksen, he alkavat silmät loistaen kertoilla omasta lemmikistään. Kissaihmisyys edesauttaa kummasti kahden erityyppisen henkilön keskinäisen yhteistyön sujumista.  Entäs sitten jos toinen onkin koiraihminen? Ehkä on kuitenkin enemmän yhteistä kuin erottavaa kissa- ja koiraihmisten välillä- ainakin hauskat jutut.

Sosiaalinen media edesauttaa huomattavasti kissaihmisten verkostoitumista. Brittikissojen omistajilla on oma facebook-ryhmänsä, jossa voi viihtyä hauskojen kissajuttujen parissa ja hellanlettastella pentuvideoiden äärellä. Ryhmässä myös jok´ikinen brittikissan kuva saa taatusti ihastuneen vastaanoton. Ihanaa kun jollain foorumilla voi jakaa rajattomasti kissankuvia ilman pelkoa vastaanottajien kyllästymisestä! Ryhmässä voi kysyä ja saa auliisti vastauksia kissoja  koskeviin kysymyksiinsä, ja siellä vaihdetaan kokemuksia kaikesta mahdollisesta kissoihin ja niiden hoitoon liittyvästä.

Näyttelytoimintaan osallistuminen nostaa kissaihmisiin tutustumisen ihan omiin sfääreihinsä. Näyttelyissä pääset tapaamaan livenä brittikissasivuilta tuttuja kissoja ja kissojen omistajia. Vaikka olet uusi harrastaja, niin tuntuu heti kuin olisit tutussa seurassa. Näyttelyssä opit paljon kissoista ja kissankasvatuksesta, ja näet tietenkin upeita kissoja. Kaikkein parasta antia näyttelyssä on yleisö. Näyttelyihin tulevat ihmiset ovat enemmän tai vähemmän (yleensä enemmän) kissoista kiinnostuneita, ja heidän kanssaan pääset "puhumaan kissaa" ihan sydämen kyllyydestä. 

Perheisiinsä kissat kehräävät hyvää mieltä ja tyytyväisyyttä. Kissasta huolehtiminen on perheen yhteinen asia, ja kissaharrastuksen parissa voidaan touhuta monella tavoin yhdessä. Kissan leikkisyys tuo iloa ja kehräys lohduttaa suruissa, mikä voi olla hyvin tärkeää silloin kun tunteita ei pysty pukemaan sanalliseen muotoon. Kissan silittäminen ja se, miten kissa reagoi kehräyksellä ja puskemisella on sanatonta vuorovaikutusta, ja se on  usein tärkeämpääkin kuin sanallinen yhteys.