Brittkissa tuli taloon

11.07.2015 09:33

Vuosi sitten katselimme perheellemme sopivaa kissaa. Kissan piti oleman ystävällinen ja lempeä luonne. Toivoime kuitenkin, että kissa olisi leikkisä ja viihtyisi hyvin ihmisten seurassa, erityisesti lasten kanssa. Lisäksi odotimme, että kissa sopeutuisi elämään sisäkissana.  Aioimme kuljettaa kissaa mukana esimerkiksi mökkilomilla, joten automatkailuun tottuminen olisi tärkeä ominaisuus. Perheen äiti painotti valinnassa lyhytkarvaisen turkin helppohoitoisuutta.

Elokussa 2014 oululaisesta Helmiinan kissalasta löytyi sydämemme valloittanut Vanamo-tyttöpentu, joka on asunut kodissamme nyt vajaan vuoden. Kaikki odotuksemme kissan suhteen ovat todellakin täyttyneet! Vanamo on iloisella ja ihmisläheisellä luonteellaan tuonut paljon iloa perheeseeme. Vanamo pyörii yleensä siellä missä ihmisetkin, ja mitä enemmän on lasten hulinaa, sitä varmemmin Vanamokin on joukon jatkeena. Yksin kotiin jäädessään Vanamo kyllä saattaa mennä sohvan alle - ehkä yksinolo hieman pelottaa. Kaikissa kotitöissä Vanamo on ollut mukana, astianpesukoneen täytöstä pedin petaamiseen. "Avulias, utelias ja puhelias" on brittikissamme luonne kolmeen sanaan tiivistettynä.

Keväällä hankimme Vanamolle pienen "paviljongin" terassille- siinä kissamme tarkkailee pihan elämää  ja torkkuukin kesäpäivisin. Vanamo ulkoilee mielellään myös valjaissa.

Brittikissa on ollut niin ihana tuttavuus, että haluamme Vanamon kaveriksi toisenkin kissan. Toivottavasti saamme myös levittää  brittikissan tuomaa iloa eteenpäin, koska olemme huomanneet, että tätä perhelemmikiksi erittäin hyvin sopivaa  rotua ei juurikaan tunneta. Näin ollen päätimme teettää Vanamolla ainakin yhdet pennut. Juhannuksena 2015 Vanamon luona vieraili komea, musta brittikolli Martti (Helmiinan Mörkö). Martti-kolli osoittautuikin luonteeltaan  lempeäksi ja kehrääväksi sydäntenvalloittajaksi. Elokuun lopulla nähdään, jäikö Martin vierailusta muutakin kuin hyvät muistot.